ex-molinator schreef:...
Over die pepers trouwens: de jalapeno die ze voorgeschoteld krijgen is absoluut niet een van de pikantste. De echt pikantste zijn trouwens niet zomaar te eten tenzij je echt een pepervreter bent en zelfs dan kan je echte verschijnselen van brandwonden vertonen.
Zelf ben ik opgegroeid met hete (echt hete) pepers (Scotch Bonnet) en kan gerust een paar jalapenos zo opeten.
BTW water of melk drinken als het te heet wordt, is echt geen goed idee: het verspreidt de actieve stof in je mond waardoor je amper een paar seconden een verkoelend effect krijgt. Het beste is gewoon droog brood kauwen en dan uitspuwen.
ff een verbetering van een vorig bericht.
Ik ben net Afl 6 aan't herbekijken en de peper die ze voorgeschoteld krijgen in een
habanero (chocolate) en niet een
jalapeno (zoals ik verkeerdelijk begrepen had).
Dat maakt een serieus verschil. Habanero is een andere naam voor Scotch Bonnet (ook wel gekend als Madame Jeannet).
En dan komt een herinnering van 10j geleden naar boven, toen ik in California was heb ik een zakje habaneros gekregen van een Mexicaanse meid en die stond versteld dat ik zomaar eentje begon te proeven en ook helemaal opgegeten heb. Volgens haar was die zeer pikant, volgens mij reikte die nog niet aan de enkels van de Jamaicaanse Scotch Bonnet die ik gewend was. Achteraf is ook gebleken dat Mexicanen bijlange na niet zo pikant eten als Jamaicanen en Afrikanen .
Ik heb ook nog 2 bedenkingen:
1. de Scotch Bonnet is een beetje variabel qua pikantheid en al bij al, als je geluk hebt, kan het allemaal nog meevallen. Dat houdt ook meteen in dat het moeilijk te garanderen is dat elke peper even pikant is
2. het is een gedroogde peper die ze voorgeschoteld krijgen en bij het drogen gaat ook wel wat pikantheid verloren
Mijn conclusie is dan ook dat er weinig tot niets af te leiden is uit deze deelopdracht, ook niet uit de reactie van Lloyd (kan zowel gespeeld zijn als echt).
Datgene wat men ziet, is slechts een beeld van het onzichtbare.