ex-molinator schreef:ff een verbetering van een vorig bericht.
Ik ben net Afl 6 aan't herbekijken en de peper die ze voorgeschoteld krijgen in een habanero (chocolate) en niet een jalapeno (zoals ik verkeerdelijk begrepen had).
Dat maakt een serieus verschil. Habanero is een andere naam voor Scotch Bonnet (ook wel gekend als Madame Jeannet).
En dan komt een herinnering van 10j geleden naar boven, toen ik in California was heb ik een zakje habaneros gekregen van een Mexicaanse meid en die stond versteld dat ik zomaar eentje begon te proeven en ook helemaal opgegeten heb. Volgens haar was die zeer pikant, volgens mij reikte die nog niet aan de enkels van de Jamaicaanse Scotch Bonnet die ik gewend was. Achteraf is ook gebleken dat Mexicanen bijlange na niet zo pikant eten als Jamaicanen en Afrikanen .
Ik heb ook nog 2 bedenkingen:
1. de Scotch Bonnet is een beetje variabel qua pikantheid en al bij al, als je geluk hebt, kan het allemaal nog meevallen. Dat houdt...
Pieter zegt in de auto "de pepers waren lekker" wat zéker een leugen is , want dat was zijn beproeving... maar verder trek ik er geen conclusies uit
Lloyd zegt dat het een groene peper was, en die zijn blijkbaar minder straf? klopt dat?