Berichten rond De Mol 2020 die niet thuishoren in de andere forumcategorieën
Gebruikersavatar

koen.willen21 mei 2020, 11:40

 167
Deze link vond ik bij een advertentie op Facebook. Dit was een advertentie van SBS Belgium meer gericht aan bedrijven.

Maar... Ze willen deze zomer (onder voorbehoud) een Café De Mol organiseren aan de zee! Hoe cool is dat!
De enige echte Mol kwam eind april tijdens een razendspannende finale uit zijn hol. De piepjonge Alina beduvelde wekenlang meer dan een miljoen mollenjagers.

Maar De Mol is meer dan alleen een kijkcijferkanon. Het is een ijzersterk merk dat voor de allereerste keer ook tijdens de zomer opduikt aan zee.

Daarom dromen we bij SBS van ‘De Mol Aan Zee’, een plaats waar fans zich helemaal kunnen onderdompelen in de wereld van De Mol. Een plaats waar iedereen kan genieten van een zalige zomerse dag in Café De Mol op het strand. Een plaats waar vrienden zich in een beschermde omgeving aan een virtuele molzoektocht kunnen wagen in The Park en de kans krijgen om zelf mollenstreken uit te halen. En dit alles liefst de hele zomer lang voor iedereen: van jong tot oud. Kortom een plek waar mollenjagers naar toe komen om een onvergetelijke dag te beleven.

Gezien de Corona-evolutie is dit uiteraard onder voorbehoud. Wij hopen alvast dat De Mol Aan Zee kan doorgaan als we met z’n allen de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Droom je samen met ons van De Mol Aan Zee? Team Brandcare staat klaar!
Gebruikersavatar

Cedric21 mei 2020, 12:09

 2515  Jasmien
Leuk concept!
Hopelijk kan het doorgaan in deze coronatijden..
Gebruikersavatar

Vermoljoen21 mei 2020, 13:09

 2208  Lennart
Wow! Leuk! Maar ik vrees er toch een beetje voor...
Gebruikersavatar

koen.willen19 jun 2020, 11:23

 167
Het is officieel! De Mol Aan Zee gaat door!

Info van de VIER website:
Ben je fan van De Mol en breng je de vakantie door aan zee? Dan moet je deze zomer naar Blankenberge, want de badstad is de gastheer voor de eerste editie van De Mol aan Zee. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje in Griekse sferen én voor het virtual reality spel van De Mol.

Van 1 juli tot en met 13 september ontvangen VIER en Rodenbach je van 10 tot 22 uur in het pop-up De Mol-café. Daarnaast kan je er ook de hele periode het nieuwe VR-spel van De Mol spelen. Dat is een virtuele totaalbeleving waarbij minimaal vier en maximaal zes spelers volledig coronaproof op zoek gaan naar de mol. Binnen hun persoonlijke bubbel moeten ze avontuurlijke opdrachten tot een goed einde brengen om zo de saboteur in hun midden te ontmaskeren.

Het spannende VR-spel is ontwikkeld door The Park, het VR experience-initiatief van Telenet, in samenwerking met Woestijnvis, het productiehuis dat De Mol maakt. De VR-game zal op 1 juli in première gaan in Blankenberge en vanaf 2 juli ook speelbaar zijn in de andere playgrounds van The Park in Hasselt, Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk.
Info van The Park:
Deze keer nemen we jou mee op reis naar Nieuw-Zeeland. Over deze prachtige landschappen heen begint de zoektocht naar De Mol. Tijdens deze zoektocht krijg jij samen met je team een aantal uitdagingen. Enkel als jullie deze uitdagingen winnen, verdienen jullie geld. Pas op en houd je teamgenoten in de gaten, want een van hen zal de groepsopdrachten saboteren! Een van jouw vrienden zal alle opdrachten saboteren. Het is aan jou om uit te zoeken wie De Mol in het spel is. Wie vertrouw je en hoe bescherm je de groepspot? Ontdek het in deze ervaring in The Park!
Andere linken:
Artikel HLN
SBS Belgium
Gebruikersavatar

Vermoljoen19 jun 2020, 15:29

 2208  Lennart
Geweldig!
Gebruikersavatar

Mola Lisa30 jun 2020, 15:37

 304
Gilles De Coster én kandidaten openen ‘De Mol aan Zee’: “Na enkele seconden vergeet je dat je in Blankenberge bent”BLANKENBERGE - Zelf deelnemen aan De Mol? Het kan vanaf nu in Blankenberge. Dinsdag werd de pop-up van het populaire televisieprogramma geopend door presentator Gilles De Coster, mol Alina en enkele andere kandidaten. Naast een zomerbar aan het Vuurtorenplein is er een hyperrealistische VR-game. “Je wordt helemaal meegezogen: het is écht de moeite”, zegt Decoster.

De Mol aan Zee is een nieuw concept dat door corona wekenlang aan een zijden draadje hing. Uiteindelijk konden SBS en het stadsbestuur van Blankenberge samen toch doorduwen. In de zomerbar werd een duidelijk parcours met eenrichtingsverkeer aangebracht, mensen mogen maximum per vier binnen. “Het was zeker niet eenvoudig”, zegt Peter Quaghebeur, CEO van SBS. “Maar ik heb enorm veel respect voor de samenwerking met Blankenberge. Anderen kijken tandenknarsend naar wat er hier nu staat.”

Dat het productiehuis naar Blankenberge afzakt - er wordt voor meerdere jaren samengewerkt - is best opvallend. “Je hoort veel dat dit ‘VTM-turf’ is. Maar wij gaan naar alle steden waren veel volk komt. En Blankenberge voldoet aan die voorwaarde.”


En of er schoon volk present tekende. Naast presentator Gilles De Coster zakten ook Alina - de Mol van afgelopen seizoen - Christian, Salim, Bruno, Bart en Dorien af naar Blankenberge. Enkelen hadden elkaar al maandenlang niet meer gezien: de begroeting was dan ook hartelijk. Volgens De Coster was er nood aan dergelijk format - een toegankelijke VR-game met hetzelfde concept als het programma. “Na afgelopen seizoen hadden we 30.000 inschrijvingen. Als je iedereen wil meenemen, moeten we De Mol maken tot in het jaar 5020. Dat is een beetje problematisch. Ik word er ook niet jonger op”, grapte hij.

Nieuw-Zeeland als decor

Samen met enkele vrienden word je gedropt in een lege ruimte. Een bril, een controller en een digitaal ‘rugzakje’ katapulteren je naar Nieuw-Zeeland, het decor van het spel. “Ik heb het geprobeerd: het is adembenemend. Toegegeven: eerst was ik wat sceptisch. Maar na enkele seconden vergeet je dat je in Blankenberge staat. Ik vind het adembenemend”, aldus Decoster. Het spel duurt een halfuurtje. Wie wil bekomen van de emoties, kan terecht in de trendy zomerbar voor een drankje.

Blankenberge betaalde zo’n 40.000 euro om De Mol naar zee te halen. “Het waren intense weken”, geeft burgemeester Daphné Dumery (N-VA) toe. Zij probeerde het spel ook zelf uit. “We hadden met alle burgemeesters afgesproken om geen evenementen te organiseren, maar ik noem dit een belevenis. Het is de ideale manier om bezoekers te lokken en op een veilige manier van Blankenberge te laten genieten.”

Het Nieuwsblad 30/06/2020

Afbeelding
Gebruikersavatar

Davy30 jun 2020, 21:01

Site Admin  929  Lennart
Saboteren in virtual reality
Ben jij deze zomer De Mol?

➡️ https://www.wieisdemol.be/nieuws/128/sa ... al-reality

Afbeelding

The Park lanceert vanaf 1 juli een gloednieuwe VR ervaring van De Mol. Goed nieuws voor alle molfans, want zo krijgt iederen de kans om zelf eens deel te nemen of virtueel het spel te saboteren. Een museum beroven, helikoptervlucht meemaken of in een ravijn springen: opdrachten die zo in De Mol kunnen voorkomen en die je nu zelf virtueel kan ervaren.
Meer lezen