chicawah schreef:Mexico is ook bekend om zijn tequila en zijn hallucinaties verwekkende cactussen (of zijn het agaves, ex-molinator?)
Waarom kijkt iedereen naar mij als het over alcohol of hallucinaties gaat ?
Tequila wordt gemaakt door fermentatie en dan destillatie) van het suikerrijke centrum van de Agave tequilana (Blue agave). Bijna hetzelfde product kan gemaakt worden met andere agave soorten maar dan mag het geen tequila heten, en wordt het gewoon mezcal genoemd (niet te verwarren met mescaline dat een alkaloide uit bepaalde cactus-soorten is).
Je zou bijna kunnen zeggen dat echte tequila de premier grand cru onder de mezcals is.
Eigenlijk is tequila bijna het equivalent van Gin, Vodka, Rum, enz ... maar de bron van de suiker is dus een andere plant EN de fermentatie gebeurt dankzij bepaalde bacteriën en NIET door gisten.
Tequila wordt puur gedronken (de zogenaamde shots met zout op de pols en een limoen om op te zuigen) maar is ook bekend door een aantal cocktails, waaronder de Margarita en de Tequila Sunrise die wellicht de meeste bekende zijn. Ook niet te versmaden is een Bloody Maria (een verbetering van de Bloody Mary waarbij de vodka vervangen wordt door tequila).
Ow, snel nog iets toevoegen: een Margarita heeft gewoonlijk zout op de glasrand. Een goede raad: beperk dat zout want alcohol en zout samen zijn dubbel belastend voor de nieren.
Datgene wat men ziet, is slechts een beeld van het onzichtbare.