Berichten rond De Mol 2019 die niet thuishoren in de andere forumcategorieën
Gebruikersavatar

Vermoljoen08 mei 2019, 08:53

 2354  Uma
Ik denk niet dat die beelden in de uitzending zaten, dan wisten we al meteen wie het was.
Gebruikersavatar

Jansen08 mei 2019, 09:04

 3423  Yens
Natuurlijk niet zo prominent in beeld als nu getoond werd, maar het kan misschien wel getoond zijn tijdens een veraf shot van het gebouw. De vraag blijft dan natuurlijk, was het dan wel mogelijk om het te zien 😉.
Gebruikersavatar

chicawah.janssen08 mei 2019, 09:49

 8153
Jansen schreef:Sommige wel, andere niet denk ik. We hebben toch gezien na afloop van de finale dat ze in dat gebouw met die coffeeshops een bordje ophoud met mol en naar zichzelf wijst. De vraag is wel natuurlijk of die beelden ook in de uitzending zaten. Mij zijn ze toen in elk geval niet opgevallen.
Die tonen ze pas achteraf.
Gilles die, bij de ballade "El topo" van die drie muzikanten, op de eerste verdieping stond en naar zichzelf wees terwijl Cathy en Hanne vanuit het raam op het gelijkvloers naar de muzikanten keken, Pieter die bij de beproevingen met een teddybeertje wuifde, Eline die bij de fietstocht recht in de camera keek en zei "ik ben de mol", dat zijn geen hints maar gewoon grappige dingen die ze tonen achteraf.
Gebruikersavatar

Klaartje12 mei 2019, 21:59

 2245  Uma
Het roze mollogo op het eliminatiescherm dat in de vooruitblik op aflevering 2 op het einde van de eerste aflevering werd getoond, was dus een hint. Die was wel ergens gevonden hier op het forum dacht ik.

Maar dat de zwakste schakel de dertiende in de ketting was en dat het dertiende beeld in de eliminaties telkens een beeld van Elisabet was, werd niet gevonden. Ook niet door specialisten als thomas.e, dus die tip was dus wel erg goed verstopt!

En dat Elisabet zelf een stuk van de song 'Ready or not' had ingezongen: dat was zo goed gedaan dat je geen verschil hoorde met het echte! Het is wel een soort hint waaraan ik gedacht had, want ik schreef ooit eens (in het topic Muziek in de mol denk ik) dat het wel erg cool zou zijn om de Mol zelf iets te laten inspelen op een muziekinstrument (bvb de piano (Elisabet) of klarinet (Bas), maar dat Elisabet dat nummer zelf heeft ingezongen, wauw!, daar had ik nooit durven denken.

Het beeld van Elisabet heel in het begin (na ongeveer 1:54) in de eerste aflevering in die sequentie van snelle beelden, waarin ze als laatste duidelijk in beeld komt, had ik dus wel gezien, maar ik had blijkbaar net niet verder genoeg gekeken, want het volgende beeld was het mollogo, dat toen blijkbaar voor de eerste keer in beeld kwam. Ik zat er dus superdicht op, zoals Elisabet ook al had aangegeven deze morgen (zie de boodschap van de mol).
Gebruikersavatar

Mollenjager-DT12 mei 2019, 22:17

 767  Yens
Proficiat Klaartje, fantastisch gedaan!! Als ik van jou was, zou ik mij meteen inschrijven voor het nieuwe seizoen, want dan maken de mol en de andere kandidaten geen schijn van kans tegen jou. Moesten er prijzen uitgereikt worden op dit forum, zou jij zeker de hoofdprijs krijgen voor de beste mollenjager! (Hey, misschien nog een leuk idee om het zwart gat wat te verkleinen voor alle die-hard mollenjagers hier op het forum 😉) Ook proficiat aan alle andere fantastische molspeurders hier trouwens, naast het speuren ook voor de fantastische vele uren die ik hier de afgelopen tijd weer gespendeerd heb!

Ondanks dat de mol onvoorbereid was en het dus veel moeilijker was voor de makers om goede verborgen hints in het programma te steken, ben ik toch echt aangenaam verrast door wat we daarnet te zien hebben gekregen. Het bevestigt alleen maar dat dit een fantastisch seizoen was. Alleen al de namen die in de eerste trailer allemaal verstopt waren, vond ik super en dat Elisabet dan in braille was geschreven omdat de mol blind is, was een leuke extra. Het snelle beeld van Elisabet vlak voor het eerste mollogo was het enige wat ik een beetje magertjes vond, maar zoiets zit er elk jaar wel tussen en gelukkig waren er nog meer...

Wat een goed verborgen hint met dat 13de beeld van de eliminaties. En wauw, ik ben nog altijd onder de indruk van die laatste geweldige hint! Volgens mij de beste verborgen hint die het programma ooit gehad heeft! Kippenvelmomentje als je nu beseft dat we op het einde van de eerste aflevering, net na de keuze van de mol, haar zelf hebben horen zingen. Ik ga nog even nagenieten en dit seizoen nog veel herbekijken! 😉 Wauw!!
Gebruikersavatar

Cedric12 mei 2019, 23:11

 2834  Uma
Klaartje schreef:Maar dat de zwakste schakel de dertiende in de ketting was en dat het dertiende beeld in de eliminaties telkens een beeld van Elisabet was, werd niet gevonden. Ook niet door specialisten als thomas.e, dus die tip was dus wel erg goed verstopt!
Ietwat rare hint toch wel.
Ergens had ik (we?) misschien wel kunnen merken dat Elisabet steeds prominent in beeld kwam, waarna heel misschien iemand zou hebben kunnen opmerken dat dit steeds het 13e beeld was.
Maar om dan de link te leggen tussen 13 en 'de zwakste schakel'.. Dat zou verdomd moeilijk geweest zijn denk ik.
Gebruikersavatar

mark.vandaele12 mei 2019, 23:16

 178
Naar mijn weten is ook nooit duidelijk vermeld dat het om de 13de schakel ging of ben ik hier verkeerd?
Gebruikersavatar

Klaartje12 mei 2019, 23:17

 2245  Uma
@Cedric

Mja, het moeilijke aan het vinden van die "13-hint" is natuurlijk dat je niet direct het verband legt tussen "de zwakste schakel" en "de Mol". En opmerken dat de dertiende schakel in de ketting de zwakke schakel was, mmh, ook redelijk moeilijk. Daar kom je toch niet zo direct op. Je moet dus eigenlijk wel een drietal verbanden zien: dertiende schakel is de zwakke schakel, dus de zwakke schakel is de mol, en dan nog eens opmerken dat in de eliminaties de Mol steeds in het dertiende shot in beeld kwam. Dus de moeilijkheid zit hem in het linken van dat laatste met de dertiende schakel. Dat niemand die hint heeft gevonden, verbaast me eigenlijk niet. Heel moeilijk te vinden.

mark.vandaele schreef:Naar mijn weten is ook nooit duidelijk vermeld dat het om de 13de schakel ging of ben ik hier verkeerd?
Werd wel letterlijk vermeld, Marc. Heb je waarschijnlijk gemist. Maar nu heb je ook een goede reden om nog eens de revealaflevering te herbekijken. 🙂
Gebruikersavatar

BeaVer12 mei 2019, 23:21

 1293  Uma
Als je het anders bekijkt. Elke keer Elisabet zien bij beeld x, is een patroon. Dus je hoeft hier niet perse het verband leggen naar de ketting.

En idd, rare opvatting dat de mol als "zwakke schakel" wordt omschreven
Gebruikersavatar

mark.vandaele12 mei 2019, 23:21

 178
Gelukkig zijn er zulke aandachtige mensen op het forum, ik kan getallen echt nooit onthouden. 😛
Gebruikersavatar

Cedric12 mei 2019, 23:34

 2834  Uma
BeaVer schreef:En idd, rare opvatting dat de mol als "zwakke schakel" wordt omschreven
In het gaan voor de opdrachten en het winnen van geld ís de Mol natuurlijk ook wel een zwakke schakel.
Gebruikersavatar

Holmes13 mei 2019, 13:00

 395
Klaartje schreef:Het roze mollogo op het eliminatiescherm dat in de vooruitblik op aflevering 2 op het einde van de eerste aflevering werd getoond, was dus een hint. Die was wel ergens gevonden hier op het forum dacht ik.
Ik had daar idd een topic over geopend, maar blijkbaar zat de tip niet daar maar in de seconden er net voor : het lied ingezongen door de mol....